2012. gada 18. nov.

Laulību līgums (uzmetums)

Noslēgts starp Jevgeņiju (turpmāk līgumā Šī) un Arti (turpmāk līgumā Šis) par nosacījumiem, kas nepieciešami laulības sekmīgai uzturēšanai un attīstībai.

1. Ja kādi punkti ir pretrunīgi, tad lielāka prioritāte ir punktam ar mazāku kārtas numuru, izņemot gadījumus, kad punktā ar mazāku kārtas numuru lietas ir pieminētas netieši, bet punktā ar lielāku kārtas numuru tieši.

2. Līgums stājas spēkā pēc tā parakstīšanas un ir spēkā līdz visu noteikumu izpildei. Visiem šī līguma punktiem jābūt maksimāli vienkāršiem, saprotamiem un vismaz teorētiski izpildāmiem.

3. Šī un Šis par savu dzīves vietu (turpmāk tekstā - Mājas) pēc laulību reģistrācijas var izvēlēties kādu no viņu pirms reģistrācijas apdzīvotajām vietām.

4. Šī un Šis apņemas vienu reizi mēnesī ieguldīt kopējā budžetā vismaz 150Ls (viens simts piecdesmit latu) katrs, izņēmums - ja viens no viņiem atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, šis gadījums tiks atrunāts atsevišķi. Šī summa var tikt palielināta pēc Šīs un Šā savstarpējās vienošanās. No šī budžeta tiek apmaksātas Šīs, Šā un dzīvojošu(-iem) ar viņiem bērnu kopīgās izklaides, dzīves vieta (mājkalpotāja, īre, gāze, elektrība, fiksētie telefoni) kā arī pārtikas produkti, kurus Šī, Šis un dzīvojošs(-ie) ar viņiem bērns(-i) lieto dzīves vietā.

5. Produktu iegāde ir kopīgs pasākums. Par plānošanu (kas un kād jāiegādā) atbild Šī. Par iegādi un piegādi atbild Šis.

6. Bērnu izklaides pasākumi vai cita veida pasākumi (piemēram, bērnu dārzs), kas orientēti tikai uz bērnu, tiek apmaksāti no bērna vecāka budžeta.

7. Automašīnu ekspluatācijas izdevumi tiek sadalīti proporcionāli automašīnu lietošanai.

8. Kopējo bērnu pasākumi tiks apmaksāti no abu vecāku brīviem līdzekļiem.

9. Šai ir jāmīl, jāmīl, jāmīl un vēlreiz jāmīl Šis. Nu vienkārši jāmīl kā sevi pašu, izņemot gadījumus, kad Šī sevi nemīl (piemēram, mazohisms).

10. Šim ir jāmīl, jāmīl un vēlreiz jāmīl Šī.

11. Šai ir vismaz vienu reizi nedēļā jāsagatavo siltas, ēdamas vakariņas pietiekošā daudzumā, kurām brīva pieeja ir jādod arī Šim. (Par neēdamām vakariņām tiek uzskatītas tādas vakariņas, kuras atsakās ēst gatavotājs va arī vietējie miskastes bomži). Šī apņemas negatavot tādus ēdienus, par kuriem Šis ir divas reizes pateicis, ka Šim tas negaršo un šī lieta ir fiksēta protokolā. Uzreiz jāatzīmē, ka Šis neēd bietes, izņemot siļķi kažokā.



12. Šai ir vismaz vienu sestdienu kalendārā mēneša laikā vismaz 5 stundas dienā jāstaigā pa Māju kailai, šajā laikā visi bērni tiek sūtīti pulciņos vai pie vecvecākiem.

13. Šim ir vismaz vienu reizi mēnesī jāļauj Šai "pabūt vienai" - t.i., ļaut viņai nerunāt, atpūsties, nereaģēt ne uz ko utt. Nav runa par to, lai tas notiktu ārpus Mājas.

14. Šai un Šim ir vismaz vienu reizi mēnesī (vajadzības gadījumā arī biežāk) ir jāsarīko kopīga sanāksme, kurā neko nenoklusējot un neslēpjot ir jāizrunā visi jautājumi, kas varētu būt par pamatu jebkurām nesaskaņām vai domstarpībām. Sapulce sākas ar visu jautājumu apzināšanu un aprakstīšanu dienas kārtībā. Šai un Šim nav tiesību vienpersoniski pamest šo sapulci pirms nav panākta vienošanās par visiem jautājumiem, kas ir ierakstīti dienas kārtībā. Nepieciešamības gadījumā drīkst pieaicināt vienu kopīgu konsultantu vai pa vienam konsultantam no katras puses.

15. Šai un Šim ir vismaz vienu reizi mēnesī jāiziet uz kopīgu pasākumu - kino, teātris, dejas utt. Atbildīgais par pasākumu organizēšanu - Šis.

16. Šai un Šim ir jācenšas atgriezties no darba Mājās līdz 19:00. Izņēmums - dienas, kad notiek kādas nodarbības, kursi vai cits, par ko savlaicīgi tiks brīdināts otrais. Pieļaujama kavēšanās vai neierašanās, ievērojot Noteikumus (brīdināt, zvanot vai sūtot īsziņu kā aprakstīts zemāk).

17. Gadījumā, ja kāds no dalībniekiem kavē (vai ierodas ātrāk) kādu savstarpēji sarunāto tikšanās laiku (piemēram, ja sarunājam, ka ejam uz kino un tiekamies pie divpadsmitos pie pulksteņa), tas ir jāpaziņo otram vismaz 10 minūtes pirms šī laika. Savstarpējo tikšanās laiku var pārcelt ne vairāk kā vienu reizi (katrai tikšanās reizei) katrs.

18. Šī un Šis drīkst nenakšņot Mājās ne vairāk kā vienu dienu kalendārā mēneša laikā (izņemot tās naktis, kuras Šī un Šis pavada ārpus Mājām kopā). Ar nenakšņošanu Mājās tiek saprasta neierašanās Mājās lidz 24:00 bez iepriekšēja brīdinājuma par pamatotu aizkavēšanos vai arī tā pati pamatotā aizkavēšanās pēc 3:00 naktī. Īsāk sakot, ja nepiezvanīji, tad jābūt mājās 24:00, ja piezvanīji, tad 3:00, citādi tiks ieskaitīta nenakšņošana.

19. Šai un Šim personīgas nepieciešamības gadījumā drīkst būt ne vairāk kā divi mīļākie katram. Mīļāko personības un eksistence drīkst būt slepena, bet motīvi, kādēļ Šai un Šim būtu nepieciešams mīļākais/-ā ir obligāti jāapspriež savstarpējā sanāksmē, tas nozīmē, ka mīļākie ir pieļaujami tikai gadījumos, ja partneris nespēj nodrošināt attiecīgo servisu, ko mīļākie spēj (šajā gadījumā neiet runa par finansiālu palīdzību no mīļāko puses, jo tas tiek traktēts kā prostitūcija). No mīļākajiem saņemtās dāvanas nonāk kopīgajā īpašumā un ir ierakstāmas Sarakstā.

20. Kategoriski aizliegts finansiāli uzturēt mīļākos. Dzimšanas dienā atļautas mazas dāvanas no personīgajiem finansu līdzekļiem.

21. Laulības šķiršanas gadījumā Šai un Šim ir tiesības saņemt atpakaļ visu, kas piederēja Šai un Šim līguma parakstīšanas brīdī un šķiršanas gadījumā vēl eksistē tajā pašā formā (piemēram, ja laulātie dzīvo pie Šīs, tad šķiršanās gadījumā Šis izvācas bez jebkādām pretenzijām, ka Šim nav kur dzīvot).

22. Laulības šķiršanas gadījumā Šī un Šis sadala visu to īpašumu, kurš nonācis Šīs un Šī kopīgā īpašumā pēc līguma parakstīšanas. Gadījumā ja par kādu priekšmetu divu dienu laikā netiek panākta vienošanās, tad tas tiek nodots labdarībai (bērnunamiem, bomžiem utt). Viss kopīgi iegūtais īpašums tiek reģistrēts speciālā Sarakstā, lai laulības šķiršanas brīdī būtu pa rokai dalāmā apraksts.

23. Gadījumā, ja laulība tiek šķirta pēc Šīs un Šā bērnu piedzimšanas, viss kopīgais īpašums paliek šiem bērniem, Šai un Šim līdzīgās daļās (tas nozīmē, ja būs viens kopīgs bērns, tad visa kopdzīves laikā iegūtā un Sarakstā ierakstītā manta tiks dalīta 3 vienādās daļās).

24. Šai un Šim nav tiesību fiziski ietekmēt (sist) vienam otru vai bērnus. Pretējā gadījumā cietusī puse ir tiesīga lauzt šo līgumu. Šajā gadījumā kopīgais īpašums tiek sadalīts pēc sekojošās shēmas: pa vienai daļai katram kopīgajam bērnam un divas daļas cietušai pusei.

25. Nedrīkst vest mīļākos Mājās vai sabiedriskās vietās, kurās Šī un Šis pazīstami kā kopā dzīvojošie.

26. Par katru laulības laikā Šai piedzimušo bērnu viņai ir tiesības saņemt no bērna tēva nelielu pabalstu 1000Ls (viens tūkstotis latu) apmērā.

27. Laulības šķiršanas gadījumā kopīgie bērni tiek dalīti pēc sekojošās shēmas: visas meitas paliek dzīvot pie Šā, un visi dēli - pie Šīs. Abiem vecākiem ir tiesības tikties ar bērniem, cik bieži viņi vēlas.

28. Šai un Šim ir jāspiež zobu pasta no tūbiņas atverei pretējā gala.

29. Šai un Šim ir pienākums mainīt zeķes vismaz vienu reizi dienā.

30. Šai un Šim vecāki nedrīkst ierasties ciemos.

31. Šai un Šim ir jāsadala Mājās veicamie pienākumi:
31.1. Šīs pienākumi ir:
31.1.1. Gludināt drēbes.
31.2. Šā pienākumi ir:
31.2.1. Iznest miskasti.

32. Šai un Šim ir tiesības no kopējā budžeta saņemt aizdevumus (uz 5% mēnesī) vai vienreizējus pabalstus 20Ls apmērā slimības gadījumā (ārsta zīme obligāta).

33. Darba komandējuma ilgums nedrīkst pārsniegt 5 darba dienas, pretējā gadījumā līdzi ir jāņem otrā puse.

34. Par laulāto pienākumiem dzimumdzīvē: Šī un Šis apņemas apmierināt otra partnera dzimumtieksmes (tiklās - tas nozīmē tradicionālo variantu, kad seksā piedalās tikai abi partneri, bez zirgiem, čūskām un gumijas sievietēm) vismaz 3 reizes nedēļā. Grafiks tiek sastādīts katra mēneša pirmajā svētdienā (līdz 22:00) nākamajam mēnesim, fiksējot vēlamos laikus, pozas un vietas. Novirzes no grafika pieļaujamas abām pusēm savstarpēji vienojoties. Gadījumā, ka vismaz viena no pusēm nepiekrīt laika, pozas vai vietas maiņai, tad paliek spēkā Grafikā noteiktais. Attaisnojoši iemesli varētu būt medicīniska rakstura attaisnojumi (sievietēm kritiskās dienas, vīriešiem akūta nespēja utt). Ja kāds no partneriem netiek apmierināts, tad veidi, kā novērst šos faktorus, tiek aprunāti kārtējā ģimenes sapulcē.

35. Vismaz vienu reizi divos mēnešos ir jāparedz diena, kad Šī un Šis izstāsta savas slēptākās seksuālās vēlmes un vismaz viena no šīm vēlmēm tiek realizēta. Nav pieļaujama tikai viena partnera vēlmes realizēšana vairāk nekā divas reizes pēc kārtas.

Līgums sastādīts 3 eksemplāros, no kuriem viens glabājas pie Šās, viens - pie Šā, un viens pie Neatkarīgā Novērotāja.

Šī __________________
Šis __________________
Neatkarīgais Novērotājs __________________

Nav komentāru:

Google