2012. gada 11. nov.

Ādas izstrādājumu kopšanas un uzglabāšanas noteikumi

Ieteicams apstrādāt ar līdzekli, kas pasargā pret mitrumu un netīrumiem. Jāvalkā saudzīgi, jāuzvelk un jānovelk ar tādām kustībām, kas nedeformē izstrādājumu. Izstrādājuma izmēram jāatbilst valkātāja izmēram. Kad jūs apsēžaties, izstrādājumi ir jāsarausta uz augšu. Apģērbs pēc katras valkāšanas reizes ir jāpakar uz speciāla pakaramā. Glabāt sausus kokvilnas auduma pārvalkos.



Izvairīties no notriepšanas: valkājot pārāk garus izstrādājumus, nesot somas pār plecu u.tml. Vadot automašīnu, apģērbu no kažokādas velūra (ādas) ieteicams novilkt, jo saskaroties ar stūri, drošības siksnu, izstrādājums kļūst netīrs. Nepieļaujiet izstrādājuma pilnīgu izmirkšanu. Izstrādājumus nav ieteicams valkāt lietū vai sniegot slapjam sniegam (lietojiet lietussargu). Samircis izstrādājums ir jāizpurina un jāuzkar uz speciāla pakaramā. Žāvēt ieteicams istabas temperatūrā atstatu no sildierīcēm. Kažokāda jāizsukā ar ķemmi. Izstrādājumi no kažokādas velūra pēc izžūšanas ir jāapstrādā ar suku vai speciālu gumiju. Netīrās vietas (pēc izžūšanas) likvidēt ar suku, sapurināšanu vai viegliem uzsitieniem, var tīrīt ar putekļu sūcēju ar iesūcošu uzgali. Valkāšanas sākumā ieteicams valkāt apģērbu saskanīgos toņos.

Izstrādājumu kopšanā iesakām izmantot speciālizētos līdzekļus atbilstoši ādas apstrādei. Izstrādājumu nevajag pārāk bieži pakļaut tīrīšanai. Neizmantojiet agresīvas iedarbības šķīdumus: benzīnu, acetonu u.tml. Nepieļaut tauku saturošu vielu, krāsvielu nokļūšanu uz izstrādājuma, neaiztrept. Izstrādājumi jātīra specializētā ķīmiskā tīrītavā, kas nodarbojas ar ādas izstrādājumu tīrīšanu.

Nav komentāru:

Google