2013. gada 6. marts

Cūkgaļas galerts

4 porcijas

Sastāvdaļas
Cūkgaļas izlase - 1 iepakojums
Cūkas lāpstiņa - 500g
Vidēji burkāni - 2 gab.
Ķiploku daiviņas - 3 gab.
Vidēji sīpoli - 2 gab.
Graudu pipari - 7 gab.
Lauru lapas - 3 gab.
Sāls - pēc garšas



Pagatavošana
Cūkas lāpstiņu un gaļas izlasi liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties uz vidējas uguns.
Kad parādās putas, tās rūpīgi nosmeļ.
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus.
Burkānus sagriež trīs daļās, sīpolus - uz pusēm.
Pievieno dārzeņus, garšvielas un visu vāra vēl 2 stundas.
Kad gaļa gatava, to izņem no katla, liek traukā un atdzesē.
Buljonu izkāš caur sietu.
Kad gaļa atdzisusi, to atdala n okauliem un sagriež gabaliņos. Burkānus sagriež ripiņās un liek tos bļodiņas apakšā.
Pa virsu kārto gaļu.
Visu pārlej ar siltu boljonu un liek atdzesēties.
Pasniedz ar sinepēm un etiķi.


Nav komentāru:

Google