2013. gada 4. marts

Cūkgaļas cepetis

8 porcijas

Sastāvdaļas
Cūkas kakla karbonāde - 2.5kg
Burkāni - 4 gab.
Kālis - 4 gab.
Kartupeļi - 6 gab.
Ķiploks - 1 gab.
Žāvētas aprikozes - 10 gab.
Žāvētas plūmes - 10 gab.
Sinepes - 1/2 burciņa
Pipari, sāls - pēc garšas
Maiss cepšanai



Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā jāsamarinē gaļa.
Gaļai izveido līdz 2cm dziļus iegriezienus (aptuveni 15 gab.), kuros liek iekšā ķiploku daiviņas, nomazgātas plūmes un aprikozes.
Pēc tam gaļu ieberž ar sāli, pipariem un apsmērē ar sinepēm.
Gaļu liek traukā, apklāj ar foliju vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī līdz cepšanai.

Gatavošanas dienā nomizo ķiploku daiviņas.
Gaļu un ķiplokus liek cepšanas maisā.
Maisa abus galus aizsien un to nedaudz sadursta, lai gaiss neuzkrātos maisā.
Cepeti cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 2.5h.

Kamēr cepetis gatavojas, nomizo burkānus, kāļus un kartupeļus.
Burkānus un kāļus sagriež vienāda lieluma gabalos, bet kartupeļus - mazākos.
Liek vārīties.
Kad dārzeņi mīksti, nolej ūdeni un dārzeņus sablenderē (var pievienot arī saldo krējumu).

Kad gaļa gatava, izņem to maisa, liek servēšanas traukā, pārlej ar cepeša sulu.
Pasniedz ar dārzeņu biezeni un štovētiem vai svaigiem kāpostiem.

Nav komentāru:

Google