2013. gada 3. marts

Banānu-apelsīnu siera kūka

Gatavošanas laiks: 45 minūtes + 2 stundas atdzesēšanai.
Sagriežama 16 gabaliņos.

260g auzu pārslu cepumu sasmalcina virtuves kombainā, līdz masa atgādina smalku rīvmaizi.
Izkausē 150g sviesta un samīca ar cepumu drupatām.
Cepamo papīru ieklāj 23cm kūku formā ar noņemamām malām.
Sagatavoto masu ber formā, ar karoti izlīdzina un pieblīvē.
Liek atdzesēties ledusskapī.



Divas ēdamkarotes želatīna aplej ar aukstu ūdeni.
Trīs pavisam gatavus banānus (bez mizas, ap 400g) ar dakšiņu samīca, liek mazā katliņā un uzlej 100ml apelsīnu sulas.
Pierīvē miziņu no viena apelsīna.
Uz mazas uguns masu vāra 2-3 minūtes, līdz banāni kārtīgi izkarsuši.
Masu ielej lielākā bļodā un noliek pastāvēt.
Liek bļodā četru olu dzeltunumus un 100g cukura.
Kuļ ar mikseri aptuveni piecas minūtes, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Iekuļ tajā 500g siera "Mascarpone".
Atsevišķi saputo 200ml saldā krējuma ar divām tējkarotēm vaniļas cukura un arī iejauc olu-siera masā.
Uzbriedināto želatīnu liek siltajā banānu masā un maisa, līdz tas izkusis. Pēc tam tajā karoti pa karotei iejauc olu-siera-krējuma masu.
Samaisa viendabīgā konsistencē un lej sagatavotajā formā uz cepumiem. Atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas.
Pasniegšanai var dekorēt ar karamelizētiem banāniem.

Maxima

Nav komentāru:

Google