2016. gada 24. marts

Lieldienu biezpienmaizītes

Sastāvdaļas mīklas pamatnei
  • 150g kviešu miltu
  • 100g cieta sviesta
  • 50g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • rīvēta citrona miza
  • šķipsna sāls

Sastāvdaļas virsmai
  • 500g biezpiena
  • 90g cukura
  • 2 olas
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes mannas
  • šķipsna sāls
  • sauja rozīņu

Pagatavošana

Vispirms gatavo mīklu pamatnei. Uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pieber parasto un vaniļas cukuru, šķipsnu sāls un pierīvē citrona miziņu. Visu samaisa, pieber miltus un samīca mīklu. Mīklu saveļ vienā bumbā, ietin folijā un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Tālāk gatavo biezpiena virsmu. Ieliek bļodā biezpienu, pievieno olas, krējumu, cukuru, šķipsnu sāls, mannu un visu samaisa. Beigās ieber sauju rozīņu un iemaisa tās biezpiena masā.

Mīklu plānā kārtā izklāj pa visu pannu un izveodo nelielas maliņas uz augšu. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties krāsnī uz 10 minūtēm 180C temperatūrā.

Kad pamatne ir izcepusies, tai virsū lej biezpiena masu un liek cepties atpakaļ krāsnī vēl apmēram 45 minūtes. Ņem ārā no krāsns un pagaida, lai atdziest. Ar apaļu formiņu (der arī glāze) sadala biezpienmaizi aplīšos. Kārto uz šķīvja, apber ar pūdercukuru un dekorē ar saldētām ogām.

Nav komentāru:

Google