2012. gada 29. okt.

Kartupeļu un gaļas sacepums


Sastāvdaļas
(6 porcijām)
Maltā gaļa - 750g
Siers - 350-400g
Krējums - 4-5 ēdamkarotes
Tomāti - 6 gab.
Kartupeļi - 9 gab.
Ķiploki - 6 daiviņas
Sāls
Maltie pipari
Eļļa vai sviests



Pagatavošana
1. Viegli apcept gaļu, pievienojot garšvielas un saspiestas ķiploku daiviņas.
2. Nomizot kartupeļus.
3. Sagriezt kartupeļus un tomātus aptuveni 1cm biezās šķēlēs.
4. Ietaukot cepšanas trauku ar eļļu vai sviestu.
5. Traukā salikt kārtās
  • kartupeļus, pārkaisītus ar pipariem un sāli,
  • malto gaļu, pārlietu ar skābo krējumu,
  • tomātus, pārkaisītus ar pipariem un sāli,
  • sarīvētu sieru.
6. Pārklāt trauku ar foliju un cept cepeškrāsnī pusstundu 200 grādu temperatūrā.
7. Pēc pusstundas foliju noņemt un cept, kamēr siers apbrūnē (aptuveni vēl 10 minūtes).
8. Pasniegt ar zaļumiem un skābo krējumu vai kefīru/paniņām.

Nav komentāru:

Google