2015. gada 9. maijs

Teļa gaļa ar krējumu un sēnēm

4 porcijas

Sastāvdaļas

  • 25g sviesta
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 700g smalki sagrieztas teļa gaļas filejas,
  • 250g rīsu
  • 2 smalki sagriezti sīpoli
  • 225 smalki sagrieztu sēņu
  • 150ml krējuma
  • 4 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu pētersiļu
  • 4 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu piparmētru,
  • sāls un svaigi samalti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Gaļu apcep iepriekšsakarsētā sviestā un eļļā, rīsus uzvāra sālītā ūdenī, nokāš.
Uz pannas uzliek sīpolus un viegli apcep 2-3 minūtes. Pievieno sēnes un cep vēl 2 minūtes.
Apceptajām sēnēm un sīpoliem pieliek klāt iepriekš pagatavoto gaļu, garšvielas pēc garšas un cep uz lēnas uguns vēl 2-3 minūtes. Prims pasniegšanas piejauc krējumu, zaļumus un nedaudz uzsilda.
Pagatavoto ēdienu liek traukā un pasniedz kopā ar rīsiem.

Nav komentāru:

Google