2012. gada 9. sept.

Sagataves ziemai: pikantie gurķu salāti

Ingridienti
gurķi - 4kg
sāls - 100gr
cukurs - 1 glāze (250ml)
eļļa - 1 glāze (labāk olīveļļa)
etiķis - 1 glāze
1 saspiesta ķiploka galviņa (galviņa, nevis daiviņa)
melnie malti pipari - 2 tējkarotes

Pagatavošana

Gurķus nomizo un sagriež (vai sarīvē) šķēlītēs.
Pievieno pārējos ingridientus, visu samaisa. Ļauj 4 stundas nostāvēties un liek burkās.

Piezīmes
Ledusskapī var glabāt veselu gadu līdz jaunajai ražai.
Plānas gurķu daiviņas ļoti labi der (tai skaitā) arī maizītēm.
Marinādi pēc tam var izmantot šašlikiem.

Fotosessija


1. Gurķi mazgāti:
(skat. augšā)

2. Gurķi mizoti:

3. Gurķi sagriezti:

4. Gurķi bļodā:

5. Gurķi burkās:

Nav komentāru:

Google