2009. gada 5. dec.

db.lv: "Latvijas Pasts vēl 140 darba vietas plāno aprīkot ar OpenOffice"

Tuvāko mēnešu laikā Latvijas Pasts (LP) plāno aprīkot vēl aptuveni 140 darba vietas ar OpenOffice.org. programmatūru, Db informēja LP Sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Viņa norādīja, ka «ietaupījums, aprīkojot vēl aptuveni 140 darba vietas ar OpenOffice.org. programmatūru, būs apmēram 15 tūkst. Ls.»

Jau zināms, ka LP jau daļēji pārgājis uz OpenOffice.org programmatūru. Ar šo programmatūru strādā LP darbinieki piegādes punktos un daļēji arī pasta nodaļās.

«Lēmums par daļēju pāreju darbam ar OpenOffice.org. programmatūru tika pieņemts pamatojoties uz finansiāliem aprēķiniem. Darbiniekiem, kuriem nav nepieciešams ilgstoši lietot ar MS Word un MS Excel redaktoru funkcionalitāti, pilnībā pietiek ar OpenOffice.org. risinājumu,» skaidroja A. Tērauda, atgādinot, ka LP savām darba stacijām OpenOffice.org. programmatūru sāka ieviest 2008. gada sākumā.

Latvijas Pasts vēl 140 darba vietas plāno aprīkot ar OpenOffice. LP kopā tiek lietoti nedaudz vairāk kā 1600 datori, bet ar OpenOffice.org. programmatūru nodrošinātas aptuveni 280 darba stacijas.

«Gan pārejas procesā, gan līdz šim brīdim nekādu ievērojamu problēmu darbā ar OpenOffice.org. programmatūru nav bijis,» atzīmēja A.Tērauda, informējot, ka pāreja atsevišķās darba stacijās uz OpenOffice.org. programmatūru, LP ļāvusi ietaupīt aptuveni 32 tūkst. Ls.

Savukārt pārējās LP darba vietās, kurās nepieciešams nodrošināt darbu ar datoru, tiek izmantota Microsoft Office programmatūra.

[db.lv]

Nav komentāru:

Google