2008. gada 12. okt.

Korporatīvās ētikas normu apkopojums vadītājiem

1. Nekad nepiešķiriet uzdevumus padotajiem no rīta - tas ir pretrunā ar kompānijas korporatīvo kultūru. Sagaidiet plkst. 16:30 un tikai pēc tam izvirziet mērķi, kas ir JĀSASNIEDZ ŠODIEN. Tas, ka gatavais risinājums, makets, dokuments vai kas tur vēl metāsies pēc tam uz jūsu galda vēl pāris dienas, nevienu vairs neuztrauc.

2. Nekad neapmaksājiet darbiniekiem virsstundas. Tas viņus pazemo. Darbinieki strādā vienīgi intereses par darba procesu mudināti. Mājās darbinieki aiziet vienīgi, lai pagulētu. Personīgās dzīves esamība padotajiem ir mīts.

3. Steidzama darba gadījumā, bet labāk vienmēr, kad jums ir garastāvoklis, nostājieties izpildītājam aiz muguras un dodiet norādījumus par katru sīkumu. Tas uzmundrina padotos. Dažreiz vienkārši pietiek pārtraukt izpildītāju pēc katrām 15 minūtēm, lai apjautātos, kā darbs virzas uz priekšu.

4. Ja dodat vairākus uzdevumus vienlaicīgi, nekad nepaziņojiet par prioritātēm. Lai darbinieks pats atmin, kurš uzdevums ir svarīgāks.

5. Ja jums patīk padarīts darbs, nekādā gadījumā nesakiet par to izpildītājam. No korporatīvās ētikas viedokļa vispareizākais būtu izteikt pateicību izpildītāja tiešajam vadītājam tuvākajā sanāksmē un piedāvāt nosūtīt darbu uz kādu konkursu kā kompānijas izstrādi. Lai izpildītājs sajūtas kā kompānijas neatņemamā sastāvdaļa.

6. Nekad nesniedziet pilnu informāciju par projektu, pasūtījumu, lietu vai ar ko jūs tur nodarbojaties. Vienmēr ir jāatstāj padotajiem iespēja pašiem saprast, kuri ir tie nepieciešamie nosacījumi, lai veiksmīgi nodotu pasūtījumu. Tādā veidā jūsu darbinieki slīpē savu meistarību un attīsta fantāziju, pilnībā pārstrādājot risinājumu 3-4 reizes. Tā jūs varat ieekonomēt uz kvalifikācijas paaugstināšanas kursiem.

7. Maksas kvalifikācijas paaugstināšanas kursi ir ļaunums. Tas pazemo darbiniekus, liek viņiem domāt par neatbilstību ieņemamajam amatam.

8. Atcerieties, ka neeksistē atvaļinājumi ilgāki par divām nedēļām. Un vispār: darbinieka atvaļinājums ir kompānijas nauda. Visoptimālākais atvaļinājuma veids ir neapmaksāts atvaļinājums. Labāk šo naudu iztērēt korporatīviem pasākumiem.

9. Korporatīvie vakari eksistē tikai kompānijas imidža paaugstināšanai. Jo vairāk naudas jūs iztērēsiet, jo labāk. Tēriņiem jābūt atbilstošiem: salūts, rokgrupas koncerts no Amerikas utt. Šādam mērķim var arī paņemt kredītu. Algas izmaksu darbiniekiem - aizkavēt. Vakara laikā darbiniekiem jāizdala atsevišķs galds un jāliek oficiantiem un administrācijai apkalpot to tikai vakara beigās. Pasākuma laikā darbiniekiem ir jāstrādā, izklaidējot uzaicinātos klientus, lai pilnīgāk izjustu korporatīvo garu.

10. Nekādā gadījumā neindeksējiet darbinieku algas. Sagaidiet, kad viņi paši sāks nākt pie jums ar šo lūgumu. Atcerieties, ka patiesībā darbiniekiem tas ir vienkārši iemesls parunāt ar vadību zem četrām acīm. Viņiem gribas vēlreiz dzirdēt par kompānijas problēmām, nodokļiem un personāla vadības grūtībām. Atlūgumu uzskatiet par personīgu aizvainojumu. Paskaidrojiet, ka lielā alga, ko piedāvā citā vietā, ir krāpšana, lai pārvilinātu vērtīgu darbinieku.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Ja nebaidītos no Dieva dusmām, parādītu priekšniekam...

Google