3,5 kg paprikas - iztīra un sagriež lielās šķēlēs
Marināde:
0.5 L ūdens
0.25 L 9% etiķa
0.25 L nerafinētas saulespuķu eļļas
0.3 kg cukura
0.5 gl. sāls
Atsevišķi uzkarsē marinādi vispirms ūdenī izšķīdina cukuru un sāls, tad pieliek eļļu un etiķi. Visu pārlej pāri sagrieztajai paprikai un no uzvārīšanās brīža vāra 10 minūtes (zem vāka). Būtu labi, ja izdotos kaut kā apmaisīt, lai visa paprika uzkarsējas vienmērīgi.
Pa to laiku izkarsētās burkās liek 1-2 daiviņas ķiploka, 1 lauru lapu, pētersīļa kātiņu ar lapiņām, 1-2 smaržīgos piparus.
Liek burkās gatavo papriku un tad pārlej ar marinādi. To visu dara, kamēr karsts.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru