2012. gada 18. nov.

Laulību līgums (uzmetums)

Noslēgts starp Jevgeņiju (turpmāk līgumā Šī) un Arti (turpmāk līgumā Šis) par nosacījumiem, kas nepieciešami laulības sekmīgai uzturēšanai un attīstībai.

1. Ja kādi punkti ir pretrunīgi, tad lielāka prioritāte ir punktam ar mazāku kārtas numuru, izņemot gadījumus, kad punktā ar mazāku kārtas numuru lietas ir pieminētas netieši, bet punktā ar lielāku kārtas numuru tieši.

2. Līgums stājas spēkā pēc tā parakstīšanas un ir spēkā līdz visu noteikumu izpildei. Visiem šī līguma punktiem jābūt maksimāli vienkāršiem, saprotamiem un vismaz teorētiski izpildāmiem.

3. Šī un Šis par savu dzīves vietu (turpmāk tekstā - Mājas) pēc laulību reģistrācijas var izvēlēties kādu no viņu pirms reģistrācijas apdzīvotajām vietām.

4. Šī un Šis apņemas vienu reizi mēnesī ieguldīt kopējā budžetā vismaz 150Ls (viens simts piecdesmit latu) katrs, izņēmums - ja viens no viņiem atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, šis gadījums tiks atrunāts atsevišķi. Šī summa var tikt palielināta pēc Šīs un Šā savstarpējās vienošanās. No šī budžeta tiek apmaksātas Šīs, Šā un dzīvojošu(-iem) ar viņiem bērnu kopīgās izklaides, dzīves vieta (mājkalpotāja, īre, gāze, elektrība, fiksētie telefoni) kā arī pārtikas produkti, kurus Šī, Šis un dzīvojošs(-ie) ar viņiem bērns(-i) lieto dzīves vietā.

5. Produktu iegāde ir kopīgs pasākums. Par plānošanu (kas un kād jāiegādā) atbild Šī. Par iegādi un piegādi atbild Šis.

6. Bērnu izklaides pasākumi vai cita veida pasākumi (piemēram, bērnu dārzs), kas orientēti tikai uz bērnu, tiek apmaksāti no bērna vecāka budžeta.

7. Automašīnu ekspluatācijas izdevumi tiek sadalīti proporcionāli automašīnu lietošanai.

8. Kopējo bērnu pasākumi tiks apmaksāti no abu vecāku brīviem līdzekļiem.

9. Šai ir jāmīl, jāmīl, jāmīl un vēlreiz jāmīl Šis. Nu vienkārši jāmīl kā sevi pašu, izņemot gadījumus, kad Šī sevi nemīl (piemēram, mazohisms).

10. Šim ir jāmīl, jāmīl un vēlreiz jāmīl Šī.

11. Šai ir vismaz vienu reizi nedēļā jāsagatavo siltas, ēdamas vakariņas pietiekošā daudzumā, kurām brīva pieeja ir jādod arī Šim. (Par neēdamām vakariņām tiek uzskatītas tādas vakariņas, kuras atsakās ēst gatavotājs va arī vietējie miskastes bomži). Šī apņemas negatavot tādus ēdienus, par kuriem Šis ir divas reizes pateicis, ka Šim tas negaršo un šī lieta ir fiksēta protokolā. Uzreiz jāatzīmē, ka Šis neēd bietes, izņemot siļķi kažokā.

Swedbank atklāj digitālu platformu - uzņēmumu tīklu Business Network

Swedbank paziņo:

Swedbank šodien prezentēja Latvijā izstrādātu digitālu platformu - uzņēmumu tīklu Business Network. Business Network līdz šim nebijušā veidā apvieno klientu attiecību vadības sistēmu (CRM) un sociālās tīklošanas funkcionalitāti, kā arī citas iespējas. Uzņēmumu tīkls Business Network būs pieejams no 12.novembra un nodrošinās iespēju dibināt kontaktus ar visiem uzņēmumiem, kuri ir Swedbank klienti un kuri būs reģistrējušies šajā tīklā. Izmantojot šo iespēju, katram uzņēmējam paveras iespēja satikt vairāk nekā 75 000 citu uzņēmumu no visas Latvijas.

Swedbank aicina pieteikties nozīmīgākajam notikumam IKT jomā - LIKTA 14. gadskārtējai konferencei "Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība"

Swedbank paziņo:
Swedbank aicina pieteikties nozīmīgākajam notikumam IKT jomā - LIKTA 14. gadskārtējai konferencei "Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība".

Š.g. 30.novembrī Radisson Blu Hotel Latvia norisināsies gada nozīmīgākais notikums Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē – Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 14. gadskārtējā konference, kas šogad būs veltīta tēmai "Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība". Konferenci atbalsta arī Swedbank, un tajā piedalīsies Swedbank valdes loceklis Ģirts Bērziņš, kurš ir arī LIKTA valdē, daloties pieredzē par tēmu “Gudras inovācijas attiecību veidošanai ar klientu digitālajā laikmetā”.

2012. gada 14. nov.

Labam garastāvoklim šodien!

Vecumdienas ir tad, kad tu noliecies aizšņorēt kurpes un domā, ko lai tādu vēl izdara, ja jau esi noliecies...

Esmu pārliecināts, ka manā zeķu skapītī notiek realitātes šovs, un ik nedēļu kāda zeķe tiek izbalsota. Savādāk es nesaprotu, kur viņas paliek...

Kas ir pārejas vecums? Tas ir, kad pensiju nedod jaunības dēļ, bet meitenes nedod vecuma dēļ.

Vienīgie, kas tevi pieņems tādu, kāds tu esi, ir odi.

"Šreka" morāle: nav svarīgi, kā tu izskaties, galvenais atrast otru tādu pašu ķēmu kā tu.

2012. gada 11. nov.

Ādas izstrādājumu kopšanas un uzglabāšanas noteikumi

Ieteicams apstrādāt ar līdzekli, kas pasargā pret mitrumu un netīrumiem. Jāvalkā saudzīgi, jāuzvelk un jānovelk ar tādām kustībām, kas nedeformē izstrādājumu. Izstrādājuma izmēram jāatbilst valkātāja izmēram. Kad jūs apsēžaties, izstrādājumi ir jāsarausta uz augšu. Apģērbs pēc katras valkāšanas reizes ir jāpakar uz speciāla pakaramā. Glabāt sausus kokvilnas auduma pārvalkos.

2012. gada 6. nov.

Maxima iemācīja, kad jāskābē kāposti

"Jau izsenis ir zināms, ka vislabāk kāpostus skābēt novembrī. Bet laika ziņu vērotāji neiesaka to darīt līdz 7. novembrim jeb Pilnmēness laikā, citādi kāposti būs mīksti un pārāk skābi.
Kāposti jāskābē pēc 7. novembra Jaunā Mēnesī, tad tie būs gardi un kraukšķīgi. Pieredzējušas saimnieces apgalvo, ka visgaršīgākie ir 20. novembrī skābēti kāposti.
Vai jūs skābējat kāpostus?"

2012. gada 4. nov.

Swedbank P&C Insurance atlīdzinās viesuļvētras „Sendija” zaudējumus saviem klientiem - ceļotājiem

Swedbank paziņo:

Swedbank P&C Insurance atlīdzinās viesuļvētras „Sendija” zaudējumus saviem klientiem - ceļotājiem

Swedbank P&C Insurance AS ceļojumu apdrošināšana atlīdzina viesuļvētras "Sendija" izraisītos zaudējumus Latvijas ceļotājiem – Swedbank P&C Insurance klientiem. Saskaņā ar publiskām ziņām, viesuļvētra „Sendija”, kas plosās Karību jūras baseinā, patlaban ir sasniegusi ASV un Kanādu.

Google